Videosamtal

Min hälsa appen – digitalt vårdmöte

Digitala vårdmöten är fördelaktiga av flera skäl, det kan även underlätta för både dig och vårdpersonal. Med hjälp av appen Min Hälsa kan du nu få ett möte med en läkare utan att fysiskt behöva besöka vårdcentralen.

Hur fungerar Min hälsa Appen?

Det digitala besöket bokas som vanligt av din läkare. Istället för att åka in till din vårdcentral får du ett besök genom ett videosamtal. Det kommer gå till som ett vanligt besök, förutom det faktum att det görs digitalt. Dina journaler fylls i som vanligt och den deltagande läkaren har, precis som vid vanliga besök, tillgång till din journal för att kunna ge så bra hjälp du behöver. Precis som vid vanliga fysiska besök så gäller högkostnadsskydd och frikort!

Hur skaffar jag och använder appen?

Beroende på vilket operativsystem din telefon använder sig av så hittar du appen antingen på Google Play Store eller på App Store.

  • Börja med att ladda hem appen, länkar hittar du nedan:

Min Hälsa för iOS  (App Store)

Min Hälsa för Android (Google Play Store)

  • Välj din region. (Kan för tillfället vara begränsat med vilka regioner har tjänsten tillgänglig)
  • Logga in med Mobilt BankID
  • Välj ditt bokade möte och anslut. Du kommer då bli placerad i ett ”väntrum”
  • Vårdpersonalen kommer på avtalad tid att ansluta sig och öppna mötet.

Tips för ett smidigt videomöte

Är du inte van med videomöten? Då kan det vara bra att förbereda sig lite, först och främst så bör du tänka på internetuppkopplingen. Det är viktigt att du befinner dig på ett ställe med en snabb uppkoppling för att du och vårdpersonalen ska kunna höra och se varandra. Är du utomhus så kontrollera att du har bra täckning. Är du inomhus eller någonstans med Wi-Fi, se till att befinna dig på en plats där signalstyrkan är bra. Har du aldrig haft ett videosamtal tidigare så kan det vara en bra idé att kanske göra ett testsamtal till en vän för att bekanta sig med hur det kan fungera. Tänk även på att ljudkvalitén är viktig. Använd gärna ett headset för att höras ännu tydligare.

För mer information om tillgänglighet och annat – besök tillverkaren av appen här!