Frukt

Kom i form efter semestern. Här kommer tre enkla tips!

Sommartiden är förbi och hösten har gjort sitt intåg, det är dags att komma i form efter semestern. Många känner nog igen sig om man pratar om att det kanske blivit lite mer onyttigheter än vanligt under sommarmånaderna. Mycket grillande, uteserveringar och kanske lite mer glass än vad man annars tillåter sig? Nu är det dags att få ordning på sina vanor igen. Vi tänkte att tre tips inför denna mörka årstid kan vara på plats!

Ta dig ut!

Inför höst och vinter så behöver vi allt solljus vi kan få. Är du en av alla som jobbar hemifrån? Se gärna till att ta en promenad under lunchen till exempel, dels för att sträcka på dig men även för att få lite solljus, om solen är framme förstås. Annars har frisk luft aldrig skadat någon! Vill du ta det steget längre så kanske ett gymkort kan vara på sin plats? Kom ihåg att du bör vara motiverad innan du skriver upp dig på ett gym, annars är det lätt att ”glömma bort” att gå och köpet blir helt i onödan.

Teama upp med en vän!

Att komma i form efter semestern kan kännas tungt, så kan det vara en bra idé att ta med en kompis. Det är alltid ett plus att göra något tillsammans! Det är lättare att motivera varandra när det känns tufft och man får dessutom fler tillfällen att ses om man skulle bestämma sig för ett par promenader i veckan. Är man lite åt det mer tävlingsinriktade hållet så kan man alltid ha små interna tävlingar med till exempel löpning. Börjar ni äta nyttigare så kan man dessutom dela recept och knep med varandra!

Släpp semestervanorna!

Det är inte ovanligt att man tillåter sig lite enklare och godare livsmedel under semestern och det är okej. Problemet är att man gärna behåller dessa vanor eftersom att de är just goda. Som du mest troligt redan är medveten om så kommer bättre kost få dig att må bättre i det långa loppet. När vi börjar närma oss det mörkare halvåret så kommer vi dessutom behöva mer D-vitamin som vi annars får från solen. Under vintern så är fet fisk en väldigt bra källa för D-vitamin.