Tips inför sommarfesten

Augusti är här och sommaren börjar snart lida mot sitt slut. Dock så är vi inte där än och sensommaren har mycket att erbjuda med sina mörka sommarkvällar. Har du inte haft en ordentlig sommarfest än så kanske det är dags? Vi har tips på hur du gör det så smidigt som möjligt.

Fixa maten med catering

Vi är nog alla överens om att maten är en av de mest centrala delarna av en fest. Vi är kanske även överens om att det medför en hel del jobb? Oavsett om det handlar om ett mindre eller ett större sällskap så är catering en av de smidigaste lösningarna. Du slipper lägga otaliga timmar på maten och den blir dessutom tillagad av någon som verkligen kan sin sak! På så sätt kan du imponera på gästerna med riktigt god mat utan att behöva göra jobbet! Tänk på att välja noga när du letar en firma som ska fixa maten, det är viktigt att både du och gästerna blir nöjda. Ett bra exempel är catering uppsala – där kan du läsa om menyerna, var maten kommer ifrån och fördelarna med deras tjänst. 

Val av cateringfirma

Tänk på att förutom det faktum att smaken varierar från person till person så finns det även folk som specialkost. Någon kanske är allergisk mot något du hade tänkt att servera, någon kanske behöver vegetarisk kost. Som du förstår så hade detta snabbt blivit ett väldigt stort projekt om du har en umgängeskrets med många olika behov när det kommer till maten. Även här kommer catering väl till pass, har du en bra leverantör kommer du nämligen kunna plocka fram en skräddarsydd lösning som passar din fest. En bra leverantör erbjuder förutom de “vanliga” alternativen även vegetariska rätter. 

Glöm inte efterrätten

Är det fest så är måltiden självklart inte komplett utan en riktigt bra efterrätt som kan knyta ihop det hela! Tänk på att precis som förrätt och varmrätt så kan även efterrätten behöva anpassas för att alla ska kunna äta den. Innan du gör en beställning bör du därför kolla så att alla tål det du tänkt servera. Finns det speciella önskemål så prata med din leverantör vid beställningen. Har du valt en bra cateringfirma så kommer ni att kunna plocka fram en lösning som passar alla dina gäster. 

Njut!

Maten är fixad med ett telefonsamtal eller några mail – problemet är ur världen och du kan fokusera på att planera resten av festen. När gästerna väl anlänt och ni kan äta i lugn och ro, se till att inte glömma bort att njuta. Det viktigaste är trots allt att du och dina gäster kan ha en trevlig kväll tillsammans!